Bestuur

Bestuur


Maarten Timmerman - voorzitter

Eigenaar De Vereenvoudigers

Ik ben al sinds 2001 betrokken bij het NFF. Eerst als sponsor, de laatste jaren als (bestuurs)lid van de OC en sinds 1 januari 2021 als bestuurslid. Ik geloof in het NFF, en zeker ook in de toegevoegde waarde die het zakelijk heeft. Het bijzondere karakter van dit filmfestival biedt je als ondernemer veel kansen. Zo kun je je relaties kennis laten maken met deze voor hen toch onbekende wereld van film, glamour en BN’ers. Bijna iedereen die ik in de afgelopen jaren heb meegenomen, spreekt er nu nog over. Dat maakt het zo bijzonder. Daarom is het mijn ambitie om als bestuurslid de OC verder uit te breiden. Daarbij komt dat van alle ondernemersverenigingen in Utrecht de NFF OC heel onderscheidend is. Want wie kijkt er niet graag naar een mooie film? En je bent echt een onderdeel van het grootste publieksfestival van Nederland. Bovendien… op welke bijeenkomst loop je zomaar Kees van Kooten, Carice van Houten en Robert-Jan Westdijk tegen het lijf? De gesprekken die ik tijdens het NFF met hen heb gevoerd, sterken mij in de gedachte dat ondernemers en kunstenaars ook veel overeenkomsten hebben en elkaar goed aanvoelen. 


Lonneke Leijnse - bestuurslid

Interieur Designer en Partner bij Heyligers d+p

Wij kwamen vorig jaar in contact met het NFF, omdat het evenement voor het eerst in TivoliVredenburg werd georganiseerd. Als interieurarchitect werden wij gevraagd ondersteuning hierbij te bieden. Toen wij vervolgens kennis maakten met de NFF Ondernemers Club, ben ik meteen lid geworden. Ons bedrijf draagt cultuur namelijk een warm hart toe. En aangezien we vanuit onze Amsterdamse vestiging allerlei, culturele projecten in de hoofdstad ondersteunen, stond ik open voor vergelijkbare, Utrechtse evenementen. Het NFF is dan het neusje van de zalm. Toch viel het mij op dat dit soort netwerken van ondernemers en cultuur – in vergelijking tot Amsterdam – hier vooralsnog minder krachtig zijn verankerd. Daar zit dus mijn uitdaging als bestuurslid! Want wat daar kan, kan hier ook. Daarbij wil ik de NFF Ondernemers Club nog aantrekkelijker maken voor haar leden, door het exclusief te maken en … nog spannender. Wat mij betreft waait er de komende jaren een frisse wind in Utrecht. Die iedereen omver zal blazen!


Edward Hendrickx - penningmeester

EJP, Accountants & Adviseurs

In mijn werk als fiscalist zijn ondernemerschap en creativiteit belangrijk. Het kijkje in de keuken bij familiebedrijven en DGA’s hoop ik toe te kunnen passen bij de NFF OC. Ik geloof dat het leren van elkaar en kennis delen NFF en de NFF OC verder kan brengen. Als penningmeester hoop ik daar in de breedste zin een bijdrage aan te kunnen leveren. Of het nu om cv-constructies, samenwerking met andere partijen als IDFA, IFFR en de landelijke theaters, webshop of ticketing gaat. Nu en after Corona. Het gaat om het elkaar helpen en samen het NFF als vlaggenschip van de Nederlandse film versterken.

Ik doe dat heel graag samen met het bestuur en de leden van de NFF OC. 


Rob Wolfs - bestuurslid

Eigenaar RWretail

Ik heb de NFF OC leren kennen als een ondernemersclub die het Filmfestival een warm hart toedraagt en dit doet vanuit een oprechte overtuiging en vanuit een ondernemersoog. Iets unieks! Ik ben onder de indruk geraakt van de sfeer, maar ook van de waarde van het NFF. Dat laatste dan vooral in relatie tot de stad en daarbuiten. Ook zie ik het NFF OC als een uniek platform waar ondernemerschap en cultuur elkaar op topniveau treffen. En in het verlengde daarvan: van elkaar genieten en profiteren. Als bestuurslid wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het verder ontwikkelen van deze unieke club. Wat dat concreet betekent? Dat we er van alles aan gaan doen om het aantal ondernemers te doen laten stijgen. Dat is namelijk ons streven. Daarvoor moeten we niet alleen de activiteiten nog aantrekkelijker maken, maar moeten we ook toegevoegde waarde leveren. Over en weer trouwens; dus naar de leden, maar ook vanuit de leden. In dat laatste verband denk ik met name aan het delen van kennis. Er zit zoveel kunde, professionaliteit, maar ook ondernemerschap in deze club, daar moet het NFF nog meer van kunnen profiteren.”